Ai întrebări? | Contactează-ne: 0257 274 417

Locații farmacii
Înapoi

05.09.2016 – Sănătate | Sfaturi utile

Sfaturi pentru menținerea memoriei

O memorie bună depinde de sănătatea și vitalitatea creierului.

Cu siguranță aveți nevoie de o memorie ascuțită, fie că sunteți student care învață pentru examenele finale, un profesionist – indiferent de domeniul de activitate sau o persoană în vârstă.

Creierul uman reprezintă doar 2% din greutatea corpului, dar are nevoie de 20% din necesarul de energie pentru bunul său mers. El funcționează ca un rezultat al unei rețele complexe de reacții fizice și chimice. Aceste funcții pot fi îmbunătățite prin utilizarea corectă de suplimente alimentare.

Nutrienți care contribuie la stimularea memoriei

Ca alimente pentru stimularea memoriei sunt recomandate: nucile și semințele (bogate în vitamina E), fructele de avocado (grăsimi mononesaturate), fructele de pădure (antioxidanți cu rol protector pentru celulele creierului) – în special afinele; peștele gras (omega 3); legumele cu frunze verzi (acid folic); cafeaua; legumele crucifere (conopida, broccoli); cereale integrale și ciocolata neagră (antioxidanți și cafeină).

Ca suplimente alimentare, cele mai folosite sunt cele care conțin extracte de Ginkgo Biloba, lecitină, vitamina B6, omega 3, ceai verde.

Extractul de Ginkgo biloba este util în special pentru persoanele în vârstă, cu tulburări de memorie și concentrare. Principiile active din acest extract provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui. Extractul de Ginkgo biloba are o acțiune antioxidantă, scade agregarea plachetară și echilibrează atât circulația cerebrală, cât și pe cea periferică.

Lecitina întărește memoria și combate stresul, scade nivelul de colesterol implicând formarea plăcilor de aterom la nivelul vaselor de sânge.

Ceaiul verde conține un aminoacid, teanina, care ajută la sintetizarea acetilcolinei, neurotransmițător implicat în procesul de memorare. În plus, ceaiul verde este bogat în antioxidanți care protejează neuronii.

Distribuie acest articol:

*NOTĂ: Informațiile prezentate în articol nu înlocuiesc vizita la medic, acestea având un caracter informativ și orientativ.