Ai întrebări? | Contactează-ne: 0257 274 417

Locații farmacii
Înapoi

05.09.2016 – Răceală și gripă | Sănătate

Despre imunitate și afecțiunile de sezon rece

Odată cu instalarea sezonului rece, organismul nostru este din ce în ce mai predispus infecțiilor respiratorii și virusurilor.

Un sistem imunitar puternic ne poate ajuta să preîntâmpinăm afecțiunile specifice perioadei sau să trecem mai ușor peste episoadele de boală.

Sistemul imunitar este compus din mecanisme și structuri cu rol protector, în absența cărora organismul nu ar putea supraviețui, în condițiile în care acesta este în permanență amenințat de pătrunderea din exterior a unor „agresori biologici” (viruși, bacterii, paraziți).

Cum îți îmbunătățești imunitatea?

Alimentația echilibrată și un stil de viață sănătos pot contribui la creșterea și menținerea unui sistem imunitar puternic atât la copil, cât și la adult, însă nu întotdeauna sunt suficiente.

Suplimentele alimentare sunt o soluție la îndemână pentru imunitate.

Primele zile de grădiniță și școală pot fi o experiență extrem de plăcută pentru copil. Intră într-un mediu nou, despre care a auzit atâtea lucruri, și cunoaște o serie întreagă de copii noi, dintre care își va face mulți prieteni. Dacă cel mic este nerăbdător să exploreze acest nou univers, va fi cu siguranță greu de ținut departe de diversele răceli și viroze. Aceste afecțiuni comune sunt extrem de răspândite și foarte ușor de contactat.

Sistemul imunitar puternic este imperativ pentru spor la joacă și învățat. Copilul trece printr-o etapă importantă a formării sale și va avea nevoie de un organism puternic și sănătos pentru a se descurca cu toate responsabilitățile și oportunitățile care i se arată în această perioadă.

Oamenii sunt diferiți, deci au sistem imunitar diferit. Sistemul imunitar este cel care ajută o persoană să lupte împotriva infecțiilor, germenilor, cancerului. Când vă confruntați deseori cu simptome de răceala sau gripă, când sunteți bolnavi într-o mare parte a timpului și vă simțiți obosiți, ar fi bine să ajutați organismul în lupta lui. Un aport de suplimente care cresc imunitatea vă pot conferi confort și va diminua momentele de disconfort.

Distribuie acest articol:

*NOTĂ: Informațiile prezentate în articol nu înlocuiesc vizita la medic, acestea având un caracter informativ și orientativ.